slider3.jpgslider1.jpgslider2.jpg

Schimmels

Niets u voor te schamen

De bekendste vormen van schimmels aan de voeten zijn voetschimmel (ook wel zwemmersexceem genoemd) en schimmelsnagels, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. Het is een hele lastige kwaal die moeilijk te bestrijden is. Voetschimmel gaat gepaard met hevige jeuk en schilferige rode huid. De juiste crème (vaak myconazolcrème) kan snel verlichting geven als de crème consequent gebruikt wordt.

Schimmelnagels kenmerken zich door een gele/bruine, soms ook gewoon witte verkleuring van de nagelplaat. In sommige gevallen is de nagel enorm verdikt en kan drukklachten geven. Bij Medisch Pedicure Didam wordt de nagel dunner gefreesd en worden de zieke gedeeltes van de nagel zoveel mogelijk weggehaald. Met een anti-schimmel tinctuur kunt u thuis aan de slag om de schimmel te bestrijden.

Om zeker te weten of u met een schimmel te maken heeft kunnen wij uw nagel testen met de Funghicheck. De behandeling van een schimmelnagel is een intensieve en tijdrovende bezigheid. Met deze test weet u zo goed als zeker dat u de juiste behandeling bent gestart, wel zo handig en goed voor de motivatie om vol te houden.

Een schimmelnagel is niet iets om u voor te schamen, ze zijn een dagelijks terugkerende kwaal in onze praktijk. Wilt u ook graag iets doen aan deze ontsierende aandoening? Aarzelt u dan niet om een afspraak te maken. Wij stellen graag een behandelplan voor u op. 

schimmel.jpg