Een veel voorkomende oorzaak van een verdikte en/of verkleurde nagel is een schimmel. Een schimmelnagel begint vaak in de hoek van een nagel en verspreidt zich snel over de rest van de nagel. Ook andere nagels en de huid (bijvoorbeeld tussen de tenen) kunnen zijn aangetast. In de volksmond worden ze ook wel kalknagels genoemd. Het is een vervelende en vooral ontsierende kwaal. Maar er is iets aan te doen. De kans op succes is groot als u er op tijd bij bent. Zet daarom uw schroom aan de kant en laat u informeren over de mogelijkheden.

Voordat iemand bij mij op de stoel belandt, heeft men vaak al een heel pakket van huis, tuin en keukenmiddeltjes geprobeerd. Het heeft niet of maar heel beperkt geholpen. Ik ben vaak het laatste redmiddel. Waarom lukt het dan niet met al die middeltjes? Schimmels zijn heel hardnekkig. Ze laten zich niet zomaar bestrijden. Dus als je start met een anti-schimmelmiddel en de schimmelsporen zijn niet zoveel mogelijk van je nagels verwijderd, dan is het dus dweilen met de kraan open. Waarschijnlijk is je huid ook nog aangedaan en kunnen er schimmelsporen in sokken en schoenen achterblijven. Allemaal geen positieve factoren voor een succesvolle behandeling van schimmelnagels.

Ik kies voor een totaal aanpak. Alle schimmelsporen verwijderen, de huid behandelen en sokken en schoenen meenemen in het behandelplan. Ik kan u nu al zeggen, welke producten ik ook inzet, u moet een lange adem hebben. Schimmelnagels zijn niet in één week opgelost en het resultaat hoeft niet altijd een perfecte nieuwe nagel te zijn. Door de schimmel en de verdikking van de nagel is de nagelgroei verstoord en soms het nagelbed beschadigd. Ik kan nooit helemaal voorspellen hoe een nieuwe gezonde nagel eruit zal gaan zien. Ook herbesmetting ligt altijd op de loer en verlaagde weerstand door een onderliggende aandoening als reuma of diabetes maken behandeling soms lastig. Dan maar niet starten met de behandeling van schimmelnagels? Zeker wel! Eén ding weet u zeker, een schimmelnagel gaat bijna nooit vanzelf over. Met geduld, het consequent gebruik van de juiste van producten voor thuis en de inzet van de bijna 100% schimmeldodende PACT-Methode komen we een eind. Tijdens een eerste consult bespreken we alle mogelijkheden, maar ook uw verwachtingen. Voordat we aan kostbare behandelingen beginnen, test ik altijd of verdikte en/of verkleurde nagels wel veroorzaakt worden door een schimmel. Niet zelden ligt de oorzaak ergens anders. Starten met een schimmelnageltraject heeft dan natuurlijk geen zin. Als we samen dan toch een traject ingaan, mag u rekenen op intensieve begeleiding gedurende een periode van in eerste instantie 6 maanden voor een vast bedrag per maand. De producten voor thuisgebruik zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen, maar zijn wel een cruciaal onderdeel van de behandeling. Tijdens een eerste consult leg ik u graag uit waarom dat zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *